Uppmätning

Uppmätning

Densia utför uppmätningar av alla typer av fastigheter, lägenheter och lokaler. Våra uppmätningar utförs med lasermätare och följer gällande svensk standard. Vi som utför uppmätningar har genomgått SIS kurs för uppmätning. Vi gör även uppmätningar av A-temp inför eller i samband med upprättandet av energideklarationer.

Enligt vår erfarenhet är det sällan som uppgivna areor stämmer med uppmätta areor enligt gällande standard. Felkällor kan vara att arean är mätt på ritning eller enligt äldre standard. Areauppgifter kan härröras från en tid då kvadratmeterpriset var mindre viktigt än idag. Byggnader eller lägenheter kan ha byggts om eller till utan att areaförändringar har förts in i aktuella register.

Mätbevis

Resultatet av uppmätningen får ni i form av ett mätbevis. Ni kan själva välja hur ni vill dela upp den redovisade arean, förutom uppdelning i boarea och biarea kan det vara per våningsplan eller per hyresgäst eller lokalkontrakt. Resultatet av mätningen har ni någon dag efter mätningen på plats.

Densia utför uppmätningar enligt gällande Svensk Standard, SS 21054:2009. En förenklad beskrivning över gällande mätregler hittar ni här: Så mäter du din bostad. Uppmätningen utförs med hjälp av lasermätare.

Priser

Pris för uppmätning av enskilda objekt är från ca 1 900 kr inkl moms för mindre lägenheter eller lokaler i Stockholms innerstad till ca 5 500 kr för större villor eller kontor i förorterna. Rabatt ges förstås vid mätning av flera objekt samtidigt eller vid återkommande beställningar.

I samband med ett uppdrag att mäta en lägenhet, en villa eller en kommersiell fastighet är det vanligt att uppdragsgivaren även är intresserad av den marknadsmässiga hyresnivån för en lokal eller marknadsvärdet för lägenheten eller fastigheten. Vi ger gärna en offert på båda tjänsterna samtidigt.

ÄR INTE SÄKERHET VAD DU GÖR?

Vi är glada att du föredrog att kontakta oss. Vänligen fyll i vårt kortformulär och en av våra vänliga lagmedlemmar kommer att kontakta dig.

X
Kontakta oss