Råvind och råytor

Råvind och råytor

Densia värderar råvindar och råytor i samband med ombyggnad eller inredning till bostad. Som oberoende och auktoriserade värderare ger våra utlåtanden ett bra beslutsunderlag för alla inblandade i det fortsatta projektet.

För en bostadsrättsförening kan en råvind vara en stor ekonomisk tillgång. Genom en försäljning och ombyggnad till bostad kan föreningen finansiera t ex ett stambyte eller en takomläggning utan att behöva höja avgiften eller ta in extra insatser från medlemmarna.

Förutom råvindar så värderar vi även andra typer av exploaterbara ytor som t ex takyta avsedd för terrass, del av trapphus avsedd som komplementyta till befintlig lägenhet eller källarlokaler för ombyggnad till bostäder.

Ofta finns inga areauppgifter på råytor. Vi hjälper gärna till med en uppmätning, antingen som ett enskilt uppdrag eller i kombination med en värdering eller besiktning. För mer information, se under rubriken uppmätning i menyn till vänster.

Våra värderare är auktoriserade

Våra värderare är auktoriserade av Samhällsbyggarna (tidigare ASPECT) vilket gör att våra utlåtanden är godkända hos alla banker och myndigheter. Vi är helt oberoende och har självklart tystnadsplikt. Vi strävar efter att varje utlåtande ska vara tydligt skrivet och att att våra resonemang ska vara lätta att följa.

ÄR INTE SÄKERHET VAD DU GÖR?

Vi är glada att du föredrog att kontakta oss. Vänligen fyll i vårt kortformulär och en av våra vänliga lagmedlemmar kommer att kontakta dig.

X
Kontakta oss